בס"ד, תשרי התשפ"ז

מעמותת בית הכנסת לקהילה- מכתב לפתיחת שנת תשפ"ז

בונים יחד – משלימים את בית הכנסת 'אהל יצחק'!

קהילה יקרה, הגידול המבורך באוכלוסיית היישוב משמח את כולנו, אך מביא איתו גם אתגרים טבעיים – כולנו עדים לצפיפות בעזרת הנשים הזמנית, במיוחד בשבתות קהילתיות וכעת, ביתר שאת, בחגי תשרי.
כדי לתת מענה ראוי ולהרחיב את הבית של כולנו, העמותה בשיתוף פעולה עם מזכירות היישוב הציבה יעד ברור: אכלוס קומה א' במבנה ופתיחת עזרת הנשים לציבור הרחב, בעזרת ה' עד סוף שנת תשפ"ז!

מה כבר התחלנו לעשות?

כצעד ראשון בדרך ליעד, אנו משלימים בימים אלו את פיתוח החוץ – הקמת גשרון נגיש ומעקות בטיחות מסביב למרפסת.

  • הגשרון ממומן מכספי העמותה ובסיוע תורם נדיב.
  • מעקה הבטיחות – זוהי זכות נדירה לקיים את מצוות "ועשית מעקה לגגך"! הזכות עדיין פנויה לתרומה והנצחה (החל מ-30,000 ₪).

איך מתקדמים מכאן?

למימון יתרת העבודות, אנו פועלים יחד עם מזכירות היישוב לקבלת הלוואה מהאגודה לעמותה בסך 500,000 ₪, כאשר החזר ההלוואה יתבסס על תשלומי המשפחות ביישוב (אסיפת חברים לאישור המתווה תתקיים לאחר החגים).

כדי שנוכל "לצאת לדרך" בביטחון ולעמוד בהחזרי ההלוואה, אנו זקוקים לשותפות שלכם:

  • למשפחות שטרם הסדירו הוראת קבע: בניין בית הכנסת תלוי בכל אחת ואחד מאיתנו. כדי שלא ניעצר וכדי שנוכל להשלים את המבנה כמתוכנן, אנו קוראים לכם להסדיר את הוראת הקבע בהקדם. כל משפחה שמצטרפת עכשיו נותנת את הדחיפה הנדרשת כדי שנוכל להתקדם בבנייה!
  • למשפחות שכבר השלימו את התשלומים: תחילה – תודה ענקית על התמיכה. כעת, נשמח מאוד אם תבחרו לחזור ולהצטרף מחדש למעגל המשלמים מדי חודש, אפילו בסכום סמלי. כל תוספת כזו מעניקה לנו גב כלכלי ומבטיחה שנעמוד ביעד ההחזר החודשי.

ניתן לפנות לנציגי העמותה לחידוש הו"ק.

בית הכנסת הוא הלב של הקהילה. רק ביחד נזכה לראות את קומה א' בנויה, רחבה ומזמינה, ואת המבנה כולו סופסוף גמור.

בברכת פתקא טבא, חורף טוב ובשורות טובות,
עמותת בית הכנסת
תומר אטיאס, משה רייש, אסף טאוב, בעז קפלן, מתן ביגר


נספח: עלויות ביצוע אגף נשים - בית כנסת טל מנשה - אומדן (14.9.2026)

פירוט העבודות סה"כ לתחום מקור מימון מוצע
שלב א' - אכלוס
מסגרות אומן- מעקות 60,000 ₪ עמותה / תרומות / השתתפות אג"ש - סה"כ 200,000 ₪
פיתוח חוץ - גשרון 140,000 ₪
ריצוף וחיפוי- חומרים ועבודה 280,000 ₪ הלוואה אג"ש 600,000 ₪ בכפוף ליכולת החזר (תשלומי משפחות)
מיזוג אוויר 140,000 ₪
חשמל תאורה + התקנה 80,000 ₪
צביעה 20,000 ₪
אינסטלציה וביוב 50,000 ₪
בצ"מ (בלתי צפוי מראש) 5% 30,000 ₪
שלב ב' - השלמות
שיפורי אקוסטיקה 100,000 ₪
ספסלי עץ 150,000 ₪
נגרות 20,000 ₪
עבודות גבס 200,000 ₪
סה"כ כולל מע"מ 1,270,000 ₪